Egen blogg med bra webbhotell

Att lägga upp egen blogg eller hemsida är idag inte speciellt svårt. Du behöver egentligen bara väldigt grundläggande datorkunskaper för att lyckas även om vissa moment kanske kräver att du läser på eller laddar ner och installerar en programvara.

För att lägga upp en egen hemsida eller blogg behöver du följande:

  • Grundläggande datorkunskaper
  • Ett domännamn (t.ex. stoppanato.se) – Kostnad: från ca 100 kr / år
  • Ett webbhotell – Kostnad: från ca 300 kr / år

De billigaste webbhotellen fungerar ofta bra att börja med om man endast vill använda 1 st domännamn och inte ska bygga någon jätteavancerad hemsida.

För runt 900 kronor per år finns det väldigt bra webbhotell som nästan ger dig oändligt mer resurser. Fördelen med detta är att du kommer inte behöva bekymra dig om att byta webbhotell likt en krabba som växt ur sitt skal, vilket är en process som i vissa fall kan vara omständigt även för den som är tekniskt kunnig.

Du kan dela webbhotell mellan familjemedlemmar vilket gör att varje ny hemsida endast kostar årskostnaden för domännamnet (alltså ytterligare ca 100 kr per år) utan att du behöver känna oron att webbhotellet inte skulle räcka till.

Om du läser detta som barn eller ungdom så kan du försöka övertala dina föräldrar att satsa på detta istället så hela familjen kan få möjligheten att driva sin egna hemsida eller blogg. Ni kan då lära er av varandra och se det som något kul gemensamt och kostnaden blir betydligt lägre.

Som ungdom är Internet faktiskt ett av de lättaste sätten att tjäna pengar på och genom en blogg eller hemsida så kan man faktiskt ganska snabbt utöka sin månadspeng.

Ett bra dag är att jämföra olika alternativ för att hitta bästa webbhotellet för dina / era behov. Vi använder oss av City Network webbhotell för denna blogg. City Network, Miss Hosting och Binero är exempel på webbhotell som erbjuder mycket resurser och möjligheten att lägga till oändligt med domännamn på samma webbhotellskonto. Miss Hosting erbjuder i skrivande stund erbjudande som gör hela första året mycket billigare. Har du för avsikt att tjäna lite pengar men vill inte lägga ut så mycket i början så är detta kanske det bästa valet.