Loftsäng – Det optimala valet för små och medelstora rum

loftsäng för barnMånga hus som byggs idag har små till medelstora rum vilket kan vara tillräckligt stort för ett barn men i takt med att de närmar sig ungdomen så önskas mer yta. En loftsäng kan vara lösningen då sängplatsen även kan användas till annat.

Den vanligaste lösningen är att man placerar ett skrivbord under loftsängen. Detta kräver att loftsängen är hög nog så att man faktiskt kan sitta i en stol under sängen utan att slå i huvudet. Loftsängar för ungdomar och vuxna är vanligtvis så höga att detta inte är något problem och det är heller inte ovanligt att man kan köpa till skrivbordsskiva som är avsett att passa under sängen.

En annan lösning kan vara att ha en soffa under loftsängen. Detta är perfekt om du t.ex. redan har ett skrivbord och vill ha en plats att kolla på TV. Ett tips här kan vara att ta en titt på våningssängar då man med en hård madrass ofta kan göra om den nedre sängen till en soffa med hjälp av några kuddar.

En loftsäng för ungdomar lämpar sig från 7-8 års ålder och uppåt och kan vara ett riktigt bra inköp när barnet börjar skolan. Det finns dock mindre loftsängar som är avsett för små barn. Dessa är inte så höga men det blir fortfarande lite utrymme under sängen som kan användas för förvaring av leksaker etc. På bilden här till höger så ser du ett exempel på en sådan loftsäng.

Om du är intresserad av att köpa en loftsäng så ta en titt på http://loftsäng.nu som har en en hel del information om ämnet.