5 Krigsfilmer du inte får missa

Här är fem krigsfilmer du inte får missa. Har du inte sett dem så passa på att hyr dem eller se dem genom tjänster som Netflix etc.

Schindler’s List

Schindler’s List utspelar sig i Polen under andra världskriget där man får följa Oskar Schindler och hans judiska arbetare. Filmen ligger #8 på IMDBs topplista över de bästa filmerna någonsin.

Läs mer på IMDB

 

Rädda menige Ryan

Detta är en klassiker som väldigt många redan har sett, men om du inte har det så har du en väldigt bra film framför dig. Rädda menige Ryan utspelar sig under andra världskriget vid intagningen av Normandie i Frankrike. En grupp soldater får i uppdrag att hämta hem en soldat vars tre bröder gått bort i kriget.

Läs mer på IMDB

 

Inglourious Basterds

En modern film från 2009 med Brad Pitt i huvudrollen. Filmen utspelar sig i Paris under andra världskriget när staden var ockuperad av nazister. En amerikansk specialstyrka av judar får i uppdrag att ta sig dit och avrätta nazistledare.

Läs mer på IMDB

 

War Horse

Denna film handlar om Albert som tvingas sälja sin häst till kavalleriet under det första världskriget. Som respons skriver Albert upp sig för att vara närmare sin häst när både han och hästen lämnar England. Det är en fantastisk resa och en annorlunda krigsfilm. Filmen blev nominerad till hela 6 Oscars.

Läs mer på IMDB

 

Letters from Iwo Jima

Denna film är regisserad av Clint Eastwood och vinnare av en Oscars. Filmen utspelar sig under andra världskriget och handlar om slaget om Iwo Jima mellan USA och Japan. Det unika med filmen är att den berättas från ett Japanskt perspektiv, hur de såg på händelsen.

Läs mer på IMDB