Träna med Pulsklocka gör träningen roligare

garmin forerunner 310XTPulsklockor har blivit allt mer populärt som ett viktigt träningsredskap för både elitidrottare men även motionärer. Som namnet antyder har de en funktion att mäta pulsen antingen genom en sensor på klockan eller oftare genom att bälte som man fäster över bröstet. Pulsklockor och träningsklockor har dock slagit igenom för den mängd funktionalitet som finns i klockorna idag.

En träningsklocka idag ska inte bara kunna mäta pulsen. Den får även har möjlighet att ta emot GPS-signaler för att mäta hur långt och hur snabbt man sprungit. Genom att sedan koppla ihop klockan med dator kan man ladda upp sin träningsdata på företagets hemsida för att få all träningsinformation samlad på ett och samma ställe.

För mobiltelefoner finns det en del ”Appar” som har samma funktionalitet, fast då oftast med avsaknaden av att kunna mäta pulsen. Nike+ har t.ex. en app för både iPhone och Android-telefoner som kan mäta din träningsrunda och berätta hur snabbt du sprang genom att mäta av GPS-under träningspasset. Samma App finns faktiskt även i vissa av Apples iPod vilket gör det till en liten och behändig träningsredskap där du dessutom kan spela musik i.

Om du tar träningen seriöst och satsar mycket är en träningsklocka från Garmin, Polar eller Suunto ett måste. De lite dyrare varianter där kan ge en helt annan bild än vad en träningsapp till telefonen klarar av. Du kan exempelvis intervallträna där klockan hjälper dig att hålla rätt puls. Klockan kan även se till att du över tid inte övertränar och skadar dig.

Vill du läsa mer om pulsklockor och få tips på bra modeller så besök hemsidan Pulsklocka. Du hittar även butiker som säljer pulsklockor online där.